24chasa.bg Над 3 хиляди са незаетите места за войници в армията.

...
24chasa.bg Над 3 хиляди са незаетите места за войници в армията.
Коментари Харесай

Дефицит на войници: Търсят се над 3000 кандидати

24chasa.bg

 

Над 3 хиляди са незаетите места за бойци в армията. Най-голям е казусът в Сухопътни войски. През миналата година в Сухопътни войски са оповестени 900 свободни места, от които 500 са заети, съобщи bTV.

Изискванията към претендентите за бойци са възраст до 28 години, да са български жители, неосъждани, да покриват медицинските критерии и да устоят физическия и психологическия тест.

„ Нашата цел не е да одобряваме бойци с равнище на просветеност близо до Айнщайн. Едно приблизително обучение осигуява нужните познания за покриване на теста ”, уточни ген. Михаил Попов, пълководец на Сухопътни войски.

В 101 полк Смолян претенденти за бойци не липсват. 80 са назначените в последната година.

„ От Смолян съм си. Така, по този метод и тази специалност и нещата, които възприемам, бих бил потребен на хората, на цивилните в разнообразни обстановки, които доста постоянно попадаме тук в планината, като бедствията ”, съобщи сержант Станислав Ковачев.

Алпийският полк е помагал на популацията при наводнения и пожари, постоянно се намесват и при тежки зимни условия.

„ Нашите военни формирования за деяние при тези бедствия са едни от най-подготвените в границите на сухопътни войски, тъй като имат осъществяване на действителни обстановки на терен и при бедстваща обстановка ”, уточни полк. Димитър Кацаров, пълководец на 101 Алпийски полк.

Стартовата заплата е 840 лева, само че с надбавките може да доближи 1000 лева, като с контракта има и обществени придобивки. До 2021 година военното министерство е планувало средства за още 800 длъжности годишно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР